MONTSERRAT


De Montserrat ja s’ha dit tot; o quasi. Tanmateix aquest indret tindrà sempre aires de màgia. La seva orografia convida la imaginació. El misteri, el mite i la llegenda s’entrellacen amb realitats quotidianes. El pas del temps ha convertit aquesta serralada en un lloc emblemàtic. La ruta circular que es presenta aquí, del Monestir a Sant Jeroni, és la més popular; també la que consider més aèria i espectacular. I de bon fer. Aquesta ruta ofereix una altra peculiaritat. Es pot fer de curta durada; una matinal. També es pot allargar-la a jornada sencera i aprofitar mirandes amb vistes espectaculars, desviacions per visitar ermites o les seves restes, aturades per a la contemplació de l’espectacular entorn. La ruta que es presenta avui és una matinal.

DADES
Aproximació
◼︎ Cotxe: Aparcament Abadia de Montserrat. Bona opció utilitzar l’aparcament habilitat just abans d’arribar al monestir. És el més recomanable. El preu de l’aparcament és d’entre 6-7 € al dia. En qualsevol cas, és recomanable arribar no més tard de les 9:00 h; especialment en caps de setmana. El lloc habilitat per aparcar és limitat per a la gran afluència de vehicles.
◼︎ Transport públic: Tren de Rodalies – Línia R5 – Plaça d’Espanya (BCN), direcció Manresa. Aturada a Monistrol de Montserrat. Enllaç amb el tren cremallera: directe al monestir en 15 minuts.
◼︎ Bus independent: Autocars Julià. La línia Barcelona – Montserrat és la línia regular que diàriament fa la ruta Barcelona.

Avituallament
No hi ha punts d’aigua pel camí. No hi ha bar al Pla de les Taràntules (Funicular St. Joan).
◼︎ Bar de la Plaça
Situat a la placeta que hi ha a l’entrada al monestir. No sempre obert.
◼︎ La Cafeteria
Situat just passat el monestir, abans de la botiga de records i davant de l’estació del Cremallera de Montserrat. Funciona, renovat des del 2001, des de les 9:00 h i és el lloc més recomanable.
◼︎ Restaurant Bar Ca La Rosa
Si es puja en cotxe i es planifica aquest tresc com una matinal (unes 4 h i escaig) es pot baixar a Monistrol a dinar. Ca La Rosa ofereix un reparador àpat de cuina casolana que tot trescador agraeix.

RECORREGUT
Punt de sortida/arribada: Inici del Camí de Sant Miquel, just al costat de l’estació del funicular de Sant Joan.
🏞 Vegeu descripció per trams i detalls de la ruta a Wikiloc (mapa i perfil, km, desnivells, temps, fotos, etc.): Esporqueret

La ruta més popular i turística. De bon fer; i encara més si es fa en sentit antihorari: l’ascensió es fa per la part solana, en direcció est. Aquesta pujada és vistosa i agradable; pista cimentada. Panoràmiques espectaculars a l’est i després al sud (serralada del Montcau i la Mola; Barcelona i el mar). Des del Pla de les Taràntules (Funicular de St. Joan) el camí és més planer. Panoràmiques corprenents del monestir i les formacions rocoses peculiars de l’indret fins a arribar al cim: Sant Jeroni (1237 m). De tornada, la baixada pel Camí Vell de Sant Jeroni, és ombrívola i directa. Caldrà negociar els més de 600 escalons, però val la pena.

Salut i bon tresc,
Esporqueret

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.