TRESCANT PER MONTSERRAT-1

cap-can-mac%cc%a7anaEls ECOS
Quan el dia és curt. Quan un vol estirar les cames. Quan un vol conversar amb els amics trescant; sense presses. Quan un vol reflexionar en solitari sobre el perquè de tot plegat. Quan un vol allargar la mirada a paisatges incomparables. Que no ho dubti; aquest és el tresc! Una matinal circular amb efectes contundents, pels voltants de Montserrat.

El Pinyol al complet: Assumpta, Marta G. i Jordi, Mireia, Francesc, Marta F. i Julià.
El Pinyol (excursionistesdepega) ja feia dies que intentava inaugurar la temporada de tresc d’aquest 2017. Semblava que una matinal –els dies encara són curts- era una bona manera de fer camí i fer plans de futur alhora. Montserrat és a prop i, malauradament, un indret que hem trescat poc. Sol passar; com que és a prop, ‘un dia ja hi anirem’, i no se’n parli més, de moment. De fet, aquesta ruta es va fer gràcies als bons oficis de l’amic Albert Batalla.

TRESCANT des de CAN MAÇANA (Agulles, Ecos i Frares Encantats)

PortellaArribar a Can Maçana des de Barcelona, Sabadell o rodalies és ben senzill. A més, si un va en temps, es pot fer una aturada al bar de l’Hotel Bruc per fer el cafè del matí. Des de Barcelona, aquest hotel és pas obligat; just al costat esquerra de la carretera que ens porta a Can Maçana.

El fort vent del sud-oest havia netejat l’atmosfera. Per tant, vam poder gaudir de vistes espectaculars. Els Pirineus amb el seu capell d’hivern, després de les abundants nevades, semblaven a tocar. Les Agulles, els Ecos i els Frares Encantats tallaven l’horitzó i, qual gegants, formaven una línia de defensa i protecció de l’esforçat trescador. Un tresc circular que es pot fer sense despentinar-se. El Pinyol sí que es va despentinar, però només per mor del vent!

ruta-can-mac%cc%a7ana
La ruta des de Can Maçana

Si es vol veure la descripció d’aquesta ruta, o fer-la fes click aquí
Algunes imatges del dia

LA FLORA
Ple hivern no és el millor moment per admirar la flora de la contrada. Tanmateix vam poder admirar el marfull (Viburnum tinus) a punt de floració entre el sotabosc de l’estrat arbori dens de l’alzina (Quercus ilex). Més espectacular, en zones solanes, va ser la troballa del dia: la foixarda (Globularia alypum), ja en plena floració. Una cua de guilla (Verbascum) iniciava els seu cicle; les seves fulles amb tacte de cotó. El romaní (Rosmarinus officinalis) també ens acompanyava. En els penya-segats de cara nord no hi podia faltar l’orella d’ós (Ramonda myconi). I, per suposat, algun pi blanc despistat (Pinus halepensis).
Algunes imatges de la flora

EL CUP (Collbató)
Fer aquesta matinal tenia un altre al·licient. Completada la matinal, pels voltants de les 13:00h, s’acabaria fent l’àpat al restaurant El Cup, a Collbató. Aquest restaurant està ubicat en un antic “cup” restaurat; la redundància és obligada, quasi. Un cup, si es consulta l’Optimot (Consultes lingüístiques), es veurà que és “un recipient generalment d’obra sobre el qual es trepitja el raïm i on el most es transforma en vi”; també pot ser un “apartament o edifici separat on s’elabora el vi” o, fins i tot, un “soterrani que serveix per guardar olives, gra, etc.”. De fet, en un racó del restaurat, encara es pot veure part de l’antic cup de la casa.

Aquest restaurant familiar, situat a la part alta de Collbató, ofereix cuina tradicional. Bones vistes. Ambient tranquil. Tracte molt agradable i millor acollida als trescadors (no vam ser els únics). Preus força raonables. Convenientment situat en el camí de tornada.

Tot plegat, un bon inici de temporada de tresc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.