MARQUET DE LES ROQUES – ROCAMUR

CAP1 RocamurCAP2 MarquetDiumenge al matí convida a tresc matinal. La nit ha sigut hiperventilada; a gran dia encara resten escorrialles de les esbufegades d’Èol. Tanmateix El Pinyol  (avui érem 5) ha considerat que, arrecerats als murs gegantins de La Morella i El Montcau, seria un plaer fer un tresc curt per la Vall d’Horta, prop de Sant Llorenç Savall. Això és el que ha sigut, una matinal circular amb encant: El Marquet de les Roques, Font del Llor, Rocamur.

DADESCAP2 Llor
Com arribar-hi (des de Barcelona)
Des del centre de Sabadell cal agafar la carretera B-124 en direcció a Sant Llorenç Savall. Just passat el km 17 hi ha el trencall (a esquerra) que es porta a la Vall d’Horta per una pista/carretera encimentada. Continuar per aquesta pista uns 3 km i escaig. Al final s’hi troba el casal del Marquet de les Roques i aparcament adient.
Zona: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, Vallès Occidental, Vall d’Horta (prop de Sant Llorenç Savall).
Mapa: Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac (E: 1:20.000). Centre Excursionista de Terrassa. Editorial Albada, S.A. Terrassa.
Condicions de la ruta: Corriols evidents. Després de la Font del Llor s’han de negociar trams de corriol un xic incòmodes, però sense problemes. Cal també negociar amb cura la baixada pronunciada de Rocamur.
Inici/final de ruta: Aparcament del Marquet de les Roques.
Condicions climàtiques: Ennuvolat i ventós. Per sort, només es notarà el vent dalt de Rocamur.
Punts d’aigua: La Font del Llor és ufanosa.
Avituallament: Si la penya ho decideix per avançat, un bon lloc per acabar amb àpat de diumenge és El Racó de Can Brossa, a uns 2 km del Marquet de les Roques. Atenció: cal reservar amb antelació; el cap de setmana hi ha molt moviment!

RUTACAP Tren2
Vegeu detalls de la ruta (mapa, punts d’interès, temps, distàncies i desnivells, etc.)
Llocs d’interès
El Marquet de les Roques: casal espectacular
Rocamur: També anomenat La Màquina de Tren o Castell de Rocamur
El Racó de Can Brossa: masia reconvertida en restaurant.

TRAM A TRAM
El Marquet de les Roques – Font del LlorFont del Llor
Des de l’aparcament, caminem pista amunt seguint els senyals. Travessarem el pont sobre el Torrent de la Font del Llor i continuem, per corriol, seguint els senyals. En pocs minuts, corriol amunt, arribem a la Font del Llor. Des d’aquest punt continuarem, a mà esquerra, per l´únic viarany evident; direcció sud-est.

Font del Llor – RocamurMaquina
El corriol s’enfila entre el boscatge; sovint força atapeït. Per sort, fa poc que han aclarit el trajecte. Així i tot, en un primer tram, aquest corriol s’ha de negociar amb cura. Es tracta de zona força humida. A mesura que anem guanyant alçada anirem veient Rocamur a la nostra esquerra. Arribats al punt més elevat caldrà continuar recte i baixar uns metres fins a enllaçar amb una pista que, a mà esquerra, ens portarà al Coll Gavatx. Aquí girarem a mà esquerra per enfilar el darrer tram als peus de Rocamur.

Rocamur – Marquet de les RoquesMarquet Roques
Per un caminoi cada vegada menys evident arribarem als peus de les roques de Rocamur. Veurem unes ruïnes de paret -imaginarem vestigis de l’antic Castell-. Sembla que som a la fi del camí. No és així. De fet es pot pujar fins a peu de roca; cosa que fem. Panoràmica de la Mola i la Morella; també dels Pirineus. Iniciarem el descens per tresquera poc evident, donant la volta per la base de Rocamur. La baixada del primer tram és cada cop més pronunciada. Cal negociar aquest curt tram amb cura. Un cop arribats al primer trencall cal girar pel corriol a mà dreta. El sender de baixada, després camí, ens portarà directament al Marquet de les Roques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.