ROCA MUR – LA MORELLA – MARQUET

CAPwp ROCAMURCAPwp ROCAMUR
Per sort han arribat les pluges de tardor. Dos dies de temps plujós han tret la pols dels camins. El diumenge convida a fer una matinal pel Parc de Sant Llorenç del Munt. Aquest cop, el Pinyol ampliat (tots els habituals amb la inclusió dels dos nebots i germana de Francesc) ha decidit fer una circular per Roca Mur (Màquina de Tren), La Morella i Marquet de les Roques. L’inici es fa des de la Vall d’Horta (prop de Sant Llorenç Savall).

DADESCAPwp MdTREN
Com arribar-hi (des de Sabadell)
Des del centre de Sabadell cal agafar la carretera B-124 en direcció a Sant Llorenç Savall. Just passat el km 17 hi ha el trencall (a esquerra) que es porta a la Vall d’Horta per una pista/carretera cimentada. Continuar per aquesta pista uns 3km. Al final d’una vinya (mà dreta) es troba un espai d’aparcament senyalitzat.

Zona: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, Vallès Occidental, Vall d’Horta (prop de Sant Llorenç Savall).
Inici i final de ruta: Es recomana fer l’inici i final al mateix aparcament de la Vall d’Horta.
Condicions de ruta: L’únic tram un xic complicat serà la pujada a La Morella des de Roca Mur. Senyalització amb fites de pedres; un xic precària. Cal salvar desnivell sobtat, però sense problemes rellevants.
Condicions climàtiques: Excel·lents; dia solei.
Punts d’aigua: Inexistents
RUTA: Vegeu detalls de la ruta (mapa, punts d’interès, distàncies i desnivells…)

Llocs d’interès
Roca Mur: també anomenat la Màquina de Tren. De fet, ho sembla. Formació capritxosa espectacularment esculpida pel pas del temps i dels elements.
El Marquet de les Roques: Masia que no deixa ningú indiferent! Pere Quart (Joan Oliver) hi va passar jordades memorables estiuejant al casal de l’avi. Encara es recorden les vetllades literàries que organitzava amb la Colla de Sabadell.

PAS A PAS
CAP4 Marquet
Anotació
No feu cas del punt de sortida marcat en la ruta (mapa). Sortir de l’aparcament habilitat a La Vall d’Horta (a uns 3km de la sortida de la carretera B-124) i fer uns 300m de pista enrere. Tot el llarg del camp de vinya (a banda esquerra). Acabada la vinya (camp de l’esquerra) travessareu un pontet/riera. Just passat aquest pontet cal agafar el camí a mà dreta.

Ara ja podeu seguir la ruta marcada en el mapa. El sender no ofereix cap dificulat i és ben fressat i clar fins arribar al Coll Gavatx (just davant Roca Mur). Es pot pujar a Roca Mur en un tres-i-no-res; no hem fet. Hem continuat a l’esquerra i, a uns 100m, cal trencar a mà dreta. A partir d’ara caldrà estar atents a les fites de pedres en direcció a la Canal de la Revella. La senyalització no és evident; sort dels caminaires que han posat fites de pedres en punts estratègics!

En algun moment trobareu una bifurcació (seguir recte; a la dreta deixareu un corriol que, de tornada, porta a la Font del Llor i al Marquet de les Roques). Estigueu atents a les fites de pedres. Un cop heu agafat la canal no hi ha pèrdua fins arribar a la carena. Arribats a dalt, girar a esquerra per corriol fins un punt alt que serveix d’observació de l’entorn.

Si es vol arribar a La Morella, tornar enrere i buscar un corriol no gaire evident i… bona sort fins el cim. La tornada, pel mateix camí fins el final de la canal i fins arribar al trencall (ara a l’esquerra) en direcció a la Font del Llor o el Marquet de les Roques. Un cop dins el corriol cal continuar fins la primera bifurcació: a l’esquerra en direcció a la Font del Llor; a la dreta (el de la ruta) en direcció al Marquet. En uns 500m caldrà girar a mà esquerra per un camí més evident. En pocs minuts us trobareu amb el Marquet de les Roques just davant. Una estampa tot curiosa i un xic espectacular. Just abans d’arribar al Marquet podreu admirar el Forn de Pega.

Arribats a la pista (Marquet de les Roques) cal girar a mà dreta i, seguint la pista, en uns 15 minuts s’arriba a l’aparcament.

Galeria de fotos… en ordre cronològic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.