MATAGALLS (pel Coll de Bordoriol)

Cap 1Cap2 FRupitosaOnada de calor de juny de 2017; el ple estiu s’ha avançat un mes! Els meteoròlegs ens diuen que es tracta de l’onada de calor més intensa des que hi ha dades enregistrades! Es nota i molt. El Pinyol, aquest cop reduït a la mínima expressió, ha decidit desafiar els elements: el cim de Matagalls. Tanmateix hem escollit un tresc ombrívol, circular i amb quatre fonts al llarg del recorregut.

En un dia tan calorós s’agraeix que la major part del recorregut sigui ombrívol (llevat del tram entre el Coll d’Ordial i el cim de Matagalls; aquest tram es fa perfectament suportable). Les quatre fonts que ens trobem pel camí són l’excusa perfecta per fer una aturada refrescant a cada una d’elles!

DADES
Distància: 14km aprox.
Desnivell acumulat: 650m aprox.
Punt de partida i arribada: Coll de Bordoriol (circular)
Les fonts: Font de Llops, Font Rupitosa, Font dels Cims, Font de Mosquits. Totes ragen aigua gelada.

ITINERARI: Alpina Montseny – Parc Natural E-25map BORDORIOL MATAGALLS

Recorregut sense dificultat tècnica (groc). El tram més complicat seria el que trobem uns 500m després de la Font Rupitosa i que ens portarà al Coll d’Ordial. Cal girar a esquerra i seguir els senyals i fites (curiosament trobareu una “T” com a marca en arbres i pedres). El corriol que s’enfila cap el coll és, tanmateix, prou visible.


Imatges del recorregut.

FLORA
La calor ja havia fet estralls en la floració primaveral. Tanmateix hem pogut captar algunes imatges interessants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.