TRESC: GR7-Etapa 4 – SANT LLORENÇ DE MORUNYS-TUIXENT

gr7-etapa4St Llorenç MORUNYS

Uns quants ‘aguirres’ vam decidir desafiar l’escalfor extrema de juliol i posar a prova la nostra capacitat de resiliència. Vam decidir celebrar l’estiu fent l’etapa 4 del GR7 (un GR que té el seu inici a Andorra i mor a Gibraltar). Aquest pinyol d’aguirres havia decidit fer l’etapa en sentit contrari, nord enllà, sortint de Sant Llorenç de Morunys per arribar a Tuixent. La raó era òbvia: de Coll de Port a Tuixent tindríem l’ombra generosa de la cara nord. I així va ser.

DADES
Grup: 6
Recorregut: Sant Llorenç de Morunys – Tuixent
Distància: 16km
Desnivell: 900m (aprox.)
Temps: unes 6 hores

Dificultat tècnica: moderada; la pujada des de les Fonts del Cardener a Coll de Port entre les 12:00h i les 14:00h i a ple sol de juliol va ser el pitjor. Cada ombra, poques, d’aquest tram del sender era una bona excusa per fer una curta aturada de recuperació de l’alè!

GR7-Etapa4 (+info): http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9578099
Trescs circulars recomanats: des del mateix poble
– Ruta de les ermites: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12580481
– Mola de Lord i Camí de Sant Jaume: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3130843 (la nostra selecció per al ‘dia de després’. Una matinal.
Mapa: Alpina E25 – Vall de Lord / Port del Comte

Allotjament
Hostal LA CATALANA (Enric / Ingrid): lloguer d’habitacions
C/ Ferran 1  Tels. 973492272 / 666203232
Vam decidir passar-hi 2 nits; la idea era iniciar el tresc a primera hora del matí. Excel·lent acollida i bon tracte. Situat al mateix centre de la població. Bona informació sobre possibilitats diverses per la contrada. Recomanable.

Restauració
Restaurant ‘El Jardí’A 50m de l’hostal. Ofereix plats combinats de tota mena i a preu raonable; bona atenció. La terrassa, a l’ombra de castanyers, és un lloc amable per recuperar forces. Recomanable.
Restaurant Cal Tecu
Situat a la Plaça Major. Un xic més car que El Jardí. Excel·lent. També recomanable.

Transport
(Necessitàvem transport per als 6 per tornar de Tuixent a Sant Llorenç)
Servei taxi ‘Moisés Carreres’ (furgo-taxi) – Tels. 973492463 / 629245925
Atenció amable i eficient. Preu raonable. Recomanable.

GR7 – EL RECORREGUT
El GR7 està força ben indicat durant la major part del recorregut. Cap dificultat especial si el dia és clar i tenim a mà el mapa Alpina per alguna comprovació sobre el terreny.

Fonts CARDENERSortim des del mateix poble, esmorzats, a les 8:34h. La temperatura és agradable i el sol encara no ha decidit molestar gaire. Arribem al Camping Morunys ben aviat i d’aquí girem a la dreta per anar vora riu; el cardener. Pista asfaltada. Bon caminar. Arribem a Cal Mosqueta, turisme rural, i seguim fins travessar el Cardener.

Som a la Font de la Puda. Ens acompanya una abundant floració que no dubtem a captar per al record i aprenentatge. Seguim caminant fins passar i admirar el llogaret de La Coma. Les Fonts del Cardener representen una altra aturada obligada. No hi ha presses; cal gaudir del camí. Ara però, resta el tram més difícil. El sol de migdia fa estralls fins arribar a Coll de Port (1670m) per viaranys poc trescats.

Ai las, fets pols arribem al coll pensant que el restaurant estaria obert. No és així. Sort que la bona gent de la contrada és assenyada i ha previst un punt d’aigua a ple sol. Refresquem caps i cames i busquem una ombra al vessant nord. La trobem aviat; amb vistes a Tuixent i la imponent esquena de la serralada del Cadí. Reparem forces. La baixada a Tuixent la fem en un tres i no res. En poc més d’una hora, per corriols ombrívols i pendents pronunciades, arribem a Tuixent. Ens refresquem en una de les fonts del poble i anem a la plaça on podrem descansar i comentar la diada.

Galeria d’imatges: paisatges

Galeria d’imatges: flora (veuràs que resten plantes per identificar; suggeriments benvinguts)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.