VALLTER – CAMPRODON (Ripollès, Girona)

Sant Joan, 2018. El Pinyol reduït a expressió mínima (Assumpta, Mireia, Rosa, Francesc, Esporqueret) ha decidit fugir de tots els sorolls que no siguin remors d’aigua i piular d’ocells. També, aprofitant la primavera generosa en pluges, aprofitarem per admirar la floració primaveral d’estatges montans, subalpins i alpins. Passarem la nit de revetlla a l’Hostal Pastuira, just a 2 km de l’estació d’esquí de Vallter 2000. Una revetlla diferent.

UNA REVETLLA ALS CIMS
És dissabte i hem fet nit a l’Hostal Pastuira. La intenció era iniciar aquesta diada de revetlla singular a primeres hores. L’objectiu: un tresc circular emblemàtic passant pel Pic de la Dona (2.702 m), el Pic de Prat de Bacivers (2.844 m) i Bastiments (2.881 m). Ruta espectacular i majestuosa; avui també enlluernadora. Els núvols no arribaran avui a les nostres cotes. No som els primers a iniciar la pujada a la Portella de Mantet; tampoc som els darrers. Caminem encara a l’ombra fresquívola del sol llevantí. Des de la Portella de Mantet ja gaudim de sol-stici; també de panoràmiques magnífiques. Panoràmiques que, des d’ara, ens faran bona companyia al llarg del recorregut. El Canigó se’ns mostra majestuós a llevant. Saludem els valents que imaginem fent camí amb la flama que encendrà els esperits de casa nostra. Saludem també l’esplet de trescadors que ens passen a pas més esportiu i el metge que persegueix un seu amic que ha sortit més d’hora que ell. I així, quasi esgotats els torrons, arribem al Coll de la Marrana. Aquí ens retrobem amb la resta del Pinyol; ells havien apostat per observar amb calma tot allò que vola. Només ens resta el darrer tram de baixada -es fa un xic llarga- a l’aparcament de Vallter 2000. Hem completat el cercle, certament virtuós avui.

🌍 Ruta Wikiloc: Pic de la Dona – Pic de Prat de Bacivers – Bastiments
Galeria: Panoràmiques Vallter
🌻 Galeria: Flora Vall de Ter

A posta de sol no hi ha res com gaudir de la bona companyia d’amistats al voltant d’una bona taula; un xic cansats, però contents. Quan algú ens ha demanat què faríem per la revetlla ens ha entrat el riure! No n’hem sentit de petards ni de coets. Hem allargat la sobretaula i quasi hem arreglat el món sencer i part de l’altre!

MATINAL PER ESTIRAR CAMES
Després d’un esmorzar tranquil i reparador emprenem el camí de tornada. Farem, però, una aturada a Camprodon. Hem trobat una ruta ombrívola per fer un tresc matinal prop d’aquesta històrica vila. Des del mateix poble caminem vora el Ter en direcció a Llanars. Avancem protegits del sol per la vegetació de ribera i acompanyats per la remor agradable del riu, aquest estiu, abundós i joliu. Per camins rurals, senders i corriols remuntarem carenejant i passarem pel mas de Can Pagès fins a arribar a El Puixeu. Des d’allí tornarem en direcció a Camprodon. És migdia i farem l’àpat de comiat a Sant Pau de Segúries.

🌍 Ruta Wikiloc: Camprodon-Llanars-Can Pagès-El Puixeu-Camprodon
🌈 Galeria: Camprodon … per la Umbria d’Espinalba
🌻 Galeria: Flora de la contrada

LLOCS D’INTERÈS
Allotjament: Hostal Pastuira. A 2.000 m és un locus amoenus per a trescadors. Habitacions comunes amb lliteres; una d’elles, on hem estat, amb bany incorporat. El tracte és amical i atent. Els àpats són generosos i apropiats per recuperar forces. Recomanable.
Restauració: Els Fogons dels Roures (Càmping els Roures a Sant Pau de Segúries; accés fàcil). Allí hem fet l’àpat, de tornada. Avantatges i inconvenients de càmping. Tanmateix la cuina és casolana i el tracte ben agradable. Ara bé, si es fa recerca, la zona està farcida de bona restauració.
Setcases: Lloc apropiat per a avituallament, a uns 12 km de Vallter. Sempre és agradable fer una visita a Ca La Núria – La casa de la mel. Una botiga de tota la vida. Tenen una mica de tot.
Camprodon: Un cop a la vila, sempre cal fer una visita a Cal Xec – El rebost del pirineu català. Situat al costat del Pont Nou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.