TAGAMANENT: COLORS DE PRIMAVERA

Mig juny. Acaballes de primavera; aquest any abundosa en pluja. Els voltants de cim del Tagamanent (1.054 m) són un esclat de colors. Gaudir d’aquest espectacle és un petit plaer que els déus de l’Olimp envejarien. Els poetes també.

No és fàcil explicitar sensacions i sentiments davant un espectacle com el d’avui.
Ho faré en paraules de poeta …
Vares altes de les flors
que floreixen de les tiges,
s’obren els colors al sol,
pètals com ocells que migren.

Floració i abundor,
fosforescència infinita
dins la bellesa exultant
d’un univers que és finible.
(Carme Cabús, 2011)

RECORREGUT
Com arribar-hi: Des de Barcelona, per la C-17 fins a Tagamanent. Aquí sortim de la C-17 i passem per dins del nucli de cases, tot recte, fins a trobar el senyal de pujada, a mà dreta. Es tracta d’una pista forestal asfaltada; molts revolts, però bona de fer. Hi ha una zona habilitada per a aparcament.
El recorregut: Des del mateix aparcament es pot fer el camí enrere (asfaltat) fins a arribar al punt de pujada a l’ermita de Tagamanent (ben senyalitzat). Aquest primer tram ja és abundós en floració a banda i banda de la pista. Enfilem la pujada a l’ermita; cada cop més floració i vistes panoràmiques espectaculars. Els darrers 200 metres és un jardí joliu i exuberant. Temps per a l’aprenentatge i la contemplació de paisatges propers i llunyans. Baixem pel mateix camí. Un cop som a la pista asfaltada explorarem els prats de mà dreta i seguirem pel sender GR5 que ens portarà al restaurant i punt d’informació El Bellver. D’allí continuarem fins a arribar a l’aparcament.
Condicions climàtiques: Excel·lents. Sol i alguns núvols que ofereixen ombra benèvola a botànics afeccionats.
Avituallament: En cas de necessitat, sempre hi ha el recurs d’acudir al restaurant el Bellver. Nosaltres, però, hem decidit anar a fer l’àpat del migdia a Aiguafreda (per la C-17, a només 4 km en direcció a Vic). Hem fet una troballa interessant que recomanem:
Restaurant Els Traginers. Obert de dilluns a dissabte. Menú casolà. Tracte excel·lent. Ho recomanem. Hi ha espai per aparcar a uns 50 m abans d’arribar, a mà dreta.

LES IMATGES DEL DIA

Bibliogràfica
C. Cabús. (2011). Miralls d’aigua. Rescatat, 26 de juny de 2018, de: https://mirallsdaigua.wordpress.com/category/poemes-de-les-flors/

2 thoughts on “TAGAMANENT: COLORS DE PRIMAVERA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.