TRESC: PRAT DEL CADÍ

prat-del-cadiPrat CADÍ

Acabada la sortida botànica de La Vall d’Eina del dissabte, dia 9 de juliol, un grapat de valents que no en tenien prou amb la sortida botànica van decidir fer nit a Llívia i, el diumenge, anar al Prat del Cadí per gaudir de la flora, papallones i vistes panoràmiques d’aquella singular contrada.

DADES
Participants: 10
Punt de trobada i allotjament: Alberg Anna Maria Janer (Llívia)
Itinerari: en cotxe des de Llívia en direcció a Puigcerdà, Bellver de Cerdanya, Martinet, Estana)
Punt de partida: des de l’aparcament que hi ha a 1km passat el poblet d’Estana fins arribar al Prat del Cadí (sender PRC-121, ben fressat)
Distància: 6km (anar i tornar)
Desnivell positiu: 350m (aprox.)

Com arribar-hi (des de Martinet)
Des de Puigcerdà, arribar i travessar Martinet. Just a la sortida de Martinet, a l’esquerra, hi ha el trencall (LV-4055). Cal travessar el riu Segre i uns 200m després ja es veu la bifurcació a la dreta amb un senyal indicador per anar en direcció al poble d’Estana. La carretera és sinuosa, llarga i en mal estat. Cal anar amb calma. Es pot decidir aparcar a l’entrada d’Estana o seguir un km més i aparcar a l’espai habilitat per a cotxes just a l’inici del sender PRC-121 que ens porta al Prat del Cadí.

prat-de-cadi-desde-estana-mapa-jquery-1

EL RECORREGUT
Des de l’aparcament, el sender no té pèrdua; seguir els indicadors del PRC-121. A mesura que es va fent l’ascensió les vistes són cada vegada més espectaculars. Els penya-segats del Cadí es presenten imponents a la vista. Des d’alguns revolts es pot apreciar el llogaret d’Estana des de la distància. En un dia clar, com avui, tot és espectacle de la natura. El Prat del Cadí ens sorprèn al final del recorregut, a tocar dels penya-segats d’aquesta serralada imponent, espatarrant. Ha valgut la pena arribar-hi i gaudir del prat i també de la immensitat del seu entorn.
Imatges del dia

ESTANA – La Rectoria
L’antiga casa del mossèn d’Estana, convenientment restaurada, és ara un hostal-restaurant. No deu ser mala idea passar-hi la nit per gaudir de la bellesa del parc natural Cadí-Moixeró amb calma. Tanmateix, si només es vol fer una ‘matinal’, tampoc és mala idea degustar el ‘menú’ de la casa a la tornada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.